Zpět Zpět

Odbor kompatibility s právem ES
Úřad vlády ČR
I S A P
Informační Systém pro Aproximaci Práva
Databáze č. 4 :Terminologický slovník legislativy ES
ă Odbor kompatibility s právem ES, Úřad vlády ČR - určeno pouze pro potřebu ministerstev a ostatních ústředních orgánů

Anglicky: reduced fat butter
Česky: máslo se sníženým obsahem tuku
Francouzsky:beurre allégé
Německy: fettreduzierte Butter

Výklad :V souladu s 328/1997 Sb.VYHL. Ministerstva zemědělství ze dne 11. prosince 1997,
kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
Poznámka:označení „se sníženým obsahem tuku“ je podle předpisů ES možné pouze pro výrobky s obsahem tuku vyšším než 41 % , ale nejvýše 62 %;
Oblast použití-skupinaFood industry
podskupina
AG1 general

Zdroj (Celexová čísla):31997D0080,31998D0582,31994R2991Rezort: MZe
Druh termínu: Závazný termínKoordinátor:JUDr. Ehlová Zdenka