Databáze Závazné termíny
Detail
Odbor kompatibility
s právem EU Úřad vlády ČR
Databáze č. 4A
Závazné termíny
| Závazné termíny |
Česky : | scelování vína |
Anglicky : | coupage of wine |
Francouzsky : | coupage du vin |
Německy : | Verschnitt des Weines |
Výklad : | V různých jazykových mutacích si termíny téměř vždy vzájemně odpovídají.
Scelováním vín je velmi laicky řečeno, že se mísí vína, která si nejsou příliš podobná, tj. například červené s bílým nebo vína s rozdílnou zemí původu. Oproti tomu u mísení (blending / mélange / Mischung) jde v podstatě o smísení vín či produktů si nějak blízkých. Pokud je nutné zdůraznit, že směs vznikla větším zásahem do původní struktury už je to většinou nazváno jako víno scelované. |
Poznámka : | vazba scelování vína s něčím, tj. jiným produktem (mit/avec/with) |
Oblast použití-skupina : | Food industry |
Podskupina : | AG7 viticulture |
Zdroj(celexová čísla) : | 399R1493,31990R3577 | Rezort : | MZe |
Druh termínu : | Závazný termín | Koordinátor : | JUDr. Ehlová Zdeňka |
Celexová čísla pište ve správném tvaru a oddělujte je čárkou bez mezery (32000L0012,31998R0152)