ISAP-Závazné termíny
Informační systém pro aproximaci práva

Databáze Závazné termíny

Detail


Odbor kompatibility
s právem EU Úřad vlády ČR
Databáze č. 4A
Závazné termíny
 Závazné termíny
Česky :scelování vína
Anglicky :coupage of wine
Francouzsky :coupage du vin
Německy :Verschnitt des Weines

Výklad :V různých jazykových mutacích si termíny téměř vždy vzájemně odpovídají. Scelováním vín je velmi laicky řečeno, že se mísí vína, která si nejsou příliš podobná, tj. například červené s bílým nebo vína s rozdílnou zemí původu. Oproti tomu u mísení (blending / mélange / Mischung) jde v podstatě o smísení vín či produktů si nějak blízkých. Pokud je nutné zdůraznit, že směs vznikla větším zásahem do původní struktury už je to většinou nazváno jako víno scelované.
Poznámka :vazba scelování vína s něčím, tj. jiným produktem (mit/avec/with)
Oblast použití-skupina :Food industry
Podskupina :AG7 viticulture

Zdroj(celexová čísla) :399R1493,31990R3577 Rezort :MZe
Druh termínu :Závazný termínKoordinátor :JUDr. Ehlová Zdeňka

Celexová čísla pište ve správném tvaru a oddělujte je čárkou bez mezery (32000L0012,31998R0152)

2025 Úřad vlády ČR | O přístupnosti